• Novo
  • Rasprodano

Satake Nož, 20 cm, Daichi - 805-551

300,00 KM
s PDV-om
Garancija 12 mjeseci
Količina
Rasprodano

Tražite li nož koji će bez napora rezati najfinije šunke i pečenja, čuvajući njihovu savršenu teksturu? Japanski nož za rezanje Satake 805-551 Daichi iz damaščanskog drveta s oštricom od 20 cm najbolji je izbor ako želite postići precizne i glatke rezove. Ovaj specijalno dizajnirani nož idealan je izbor za precizno rezanje peradi, raznih pečenja i šunke, što je često otežano zbog debelih oštrica tradicionalnih noževa. - Visokokvalitetna oštrica za precizno rezanje Oštrica je izrađena od 69 slojeva kovanog damaščanskog čelika, što uključuje i jezgro MVS10Cob. Ovaj materijal ne samo da garantuje izuzetnu oštrinu, već i ekstremnu izdržljivost, tako da će nož dugo zadržati svoju oštricu. Tanak i uski dizajn oštrice dužine 20 cm omogućava glatko, ravnomjerno rezanje po cijeloj površini mesa, izbjegavajući vlaknaste, neravne rezove. Dvostrana simetrična oštrica osigurava lako rezanje u svim smjerovima, bez obzira jeste li dešnjak ili ljevak. Oštrica je debljine 2,1 mm, što garantuje precizno i efikasno rezanje bez zabijanja u meso. - Ergonomska i estetska drška Drvena drška Pakka ne samo da pruža elegantan izgled, već zahvaljujući ergonomskom dizajnu omogućava udoban hvat čak i tokom duže upotrebe. Nož ima ukupnu dužinu od 33,2 cm i teži samo 150 g, što ga čini lakim za kontrolu i držanje, čak i prilikom rezanja većih porcija. Ovaj lagani dizajn omogućava jednostavno rezanje bez zamora. - Tradicija susreće modernost Porijeklo noža za rezanje datira stoljećima unazad, ali kroz modernu izradu i tehnologiju, nož Satake 805-551 Daichi usavršava ovu tradiciju. Prethodnici noževa za šunku koji su se razvili u srednjovjekovnoj Evropi nisu bili tehnološki napredni kao ovaj komad, ali je funkcija ostala ista: pravljenje finih, ravnomjernih kriški. - Savršen alat u svakoj kuhinji. Ova oštrica od 60 HRC je idealan izbor i za hobiste i za profesionalne kuhare koji teže pripremi najukusnijih jela. Preciznost i oštrina Satake noža za rezanje čine ga nezamjenjivim alatom u svakodnevnom kuhinjskom radu i garantuju da hrana uvijek izađe u svom najboljem obliku. Ne oklijevajte, dodajte nož za rezanje Satake Daichi u svoju korpu i doživite savršeno iskustvo rezanja svaki put! ČIŠĆENJE / ODRŽAVANJE Preporučujemo ručno pranje i sušenje noža odmah nakon upotrebe. Kako biste održali oštrinu, nikada ne režite smrznutu hranu ili debele kosti osim ako ne koristite Houcho Deba (nož za odvajanje kostiju), i nikada ga ne koristite na otvorenom plamenu. Na taj će način nož dulje ostati oštar, a i oštrica i drška zadržat će svoju kvalitetu. Visok sadržaj klora može oštetiti oštricu i dršku. Nije preporučljivo prati nož u perilici posuđa! - Materijal oštrice: 69-slojni kovani damaščanski čelik (jezgra MVS10Cob) - Materijal drške: pakka drvo - Tvrdoća: 60 HRC +/- 1 - Ukupna duljina: 33,2 cm - Duljina oštrice: 20 cm - Širina oštrice: 3 cm - Debljina oštrice: cca. 2,1 mm - Dizajn oštrice: dvostrano simetričan - Težina: cca. 150 g
Satake
A2B61772

Posebne reference

ean13
4956617805551

No customer reviews for the moment.

16 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.