• Novo
  • Rasprodano

Satake Kuhinjski nož, 21 cm, Megumi Gyuto (Chef) - 805-858

100,00 KM
s PDV-om
Garancija 12 mjeseci
Količina
Rasprodano

Kako možete postići savršenu ravnotežu između funkcionalnosti i elegancije u svojoj kuhinji? Japanski kuhinjski nož Satake 805-858 Megumi Gyuto (Chef) poznat je kao kralj kuharskih noževa i dizajniran je da zadovolji sve vaše kulinarske potrebe. Oštrica od nehrđajućeg čelika od 21 cm, drška od kaučukovog drveta i dvostrano simetrično oštrenje čine ovaj alat idealnim izborom za precizan i brz rad. Kombinujući klasičnu japansku izradu i moderan dizajn, ovaj nož pretvara svaki kuhinjski zadatak u doživljaj. - Oštrica vrhunskog kvaliteta za izvanredne performanse Oštrica noža je izrađena od nehrđajućeg čelika U420J2, koji pruža odličnu oštrinu, izdržljivost i jednostavno održavanje. Čelik tvrdoće 56 HRC stvara optimalnu ravnotežu između izdržljivosti oštrice i oštrenja, tako da nož duže zadržava svoju prvobitnu oštrinu. Oštrica dužine 21 cm nudi svestranost tipičnu za Gyuto noževe, što je čini pogodnom za rezanje i sjeckanje mesa, povrća i voća. - Dvostrana simetrična oštrica za precizne rezove Simetrično oštrenje omogućava udobno korištenje noža i dešnjacima i ljevacima. Debljina oštrice od 1,6 mm i širina od 4,6 cm osiguravaju glatke i precizne rezove, a istovremeno lako klize preko sastojaka. Ovaj dizajn savršeno pristaje i profesionalnim kuharima i entuzijastičnim amaterima. - Ergonomski i prirodan hvat za maksimalnu udobnost Drška noža od kaučukovog drveta nije samo estetska, već pruža i izuzetno udoban hvat koji ostaje udoban čak i tokom duže upotrebe. Ergonomski dizajn omogućava precizne pokrete, dok nož teži samo 118 g, što omogućava jednostavno korištenje bez zamora. Ukupna dužina od 33,8 cm stvara skladnu ravnotežu između oštrice i drške. - Zašto odabrati kuhinjski nož Satake 805-858 Megumi Gyuto? – Oštrica od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika koja osigurava dugotrajnu oštrinu. – Ergonomska drška od prirodnog kaučukovog drveta za udobnu upotrebu. – Dvostrani simetrični rub, idealan i za desnoruke i za ljevoruke korisnike. – Lagan, ali stabilan dizajn koji olakšava precizan rad. – Dizajniran za svestranu upotrebu, bilo da se radi o rezanju mesa, povrća ili voća. Poboljšajte svoju kuhinju japanskim kuharskim nožem Satake Megumi Gyuto! Doživite profinjenu preciznost i eleganciju japanskih noževa u svakom kulinarskom zadatku. ČIŠĆENJE / ODRŽAVANJE Preporučujemo ručno pranje i sušenje noža odmah nakon upotrebe. Kako biste održali oštrinu, nikada ne režite smrznutu hranu ili debele kosti osim ako ne koristite Houcho Deba (nož za odvajanje kostiju), i nikada ga ne koristite na otvorenom plamenu. Na taj će način nož dulje ostati oštar, a i oštrica i drška zadržat će svoju kvalitetu. Visok sadržaj klora može oštetiti oštricu i dršku. Nije preporučljivo prati nož u perilici posuđa! - Materijal oštrice - nehrđajući čelik U420J2 (Nippon Koshuha) - Materijal drške - kaučukovo drvo - Tvrdoća - 56 HRC - Ukupna duljina - 33,8 cm - Duljina oštrice - 21 cm - Širina oštrice - 4,6 cm - Debljina oštrice - 1,6 mm - Dizajn oštrice - dvostrano simetričan - Težina - cca. 118 g
Satake
A2B61777

Posebne reference

ean13
4956617805858

No customer reviews for the moment.

16 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.