• Novo
  • Rasprodano

Satake Kuhinjski nož, 21cm, Satake Megumi Yanagi / Sashimi

78,00 KM
s PDV-om
Garancija 12 mjeseci
Količina
Rasprodano

Kako možete postići savršenu preciznost prilikom pripreme remek-djela japanske kuhinje? Japanski kuhinjski nož Satake 801-645 Megumi Yanagi / Sashimi je izuzetno kvalitetan, tradicionalni japanski nož, posebno dizajniran za pripremu sashimija, sushija i drugih jela koja zahtijevaju delikatne, precizne rezove. Sa oštricom dužine 21 cm i jednostranim oštrenjem, garantuje savršene, glatke rezove, dok udobna drška od kaučukovog drveta pruža stabilan hvat. - Visokokvalitetna oštrica za precizne rezove Oštrica noža je izrađena od nehrđajućeg čelika U420J2, koji pruža izuzetnu oštrinu i izdržljivost zahvaljujući Nippon Koshuha tehnologiji. Oštrica ima tvrdoću od 56 HRC, što postiže pravu ravnotežu između održavanja oštrine i lakoće održavanja. Dužina oštrice od 21 cm idealna je za duže, ravnomjerne rezove, poput rezanja sirove ribe, povrća ili mesa. - Tradicionalni japanski dizajn i ergonomska drška Drška noža je napravljena od kaučukovog drveta, što ne samo da odražava njegovu prirodnu ljepotu, već i pruža odličan hvat. Ergonomski dizajn omogućava duži rad bez umora ruku. Ukupna dužina od 33,9 cm stvara savršenu ravnotežu između oštrice i drške, olakšavajući precizne i precizne pokrete. - Jednostrano oštrenje za profesionalne performanse Kuhinjski nož Satake Megumi Yanagi ima jednostrano oštrenje, što ga čini posebno pogodnim za delikatno rezanje sastojaka za sashimi i sushi. Ovaj dizajn omogućava nožu da reže izuzetno tanke kriške uz minimiziranje deformacije materijala. Oštrica širine 3 cm i debljine 2 mm pruža savršenu ravnotežu između snage i preciznosti. - Zašto odabrati Satake 801-645 Megumi Yanagi japanski kuhinjski nož? – Oštrica od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika za izdržljivost i oštrinu. – Tradicionalni japanski dizajn s ergonomskom drškom od kaučukovog drveta. – Jednostrano oštrenje za precizne, tanke rezove. – Lagan i uravnotežen dizajn za udobnu upotrebu. – Idealno za sašimi, suši i druga jela koja zahtijevaju precizno rezanje. Iskoristite svoje kulinarske vještine na najbolji mogući način uz japanski kuhinjski nož Satake Megumi Yanagi! Uživajte u preciznosti i kvaliteti tradicionalnih japanskih noževa koji svako kulinarsko iskustvo pretvaraju u pravo iskustvo. ČIŠĆENJE / ODRŽAVANJE Preporučujemo ručno pranje i sušenje noža odmah nakon upotrebe. Kako biste održali oštrinu, nikada ne režite smrznutu hranu ili debele kosti osim ako ne koristite Houcho Deba (nož za odvajanje kostiju), i nikada ga ne koristite na otvorenom plamenu. Na taj će način nož dulje ostati oštar, a i oštrica i drška zadržat će svoju kvalitetu. Visok sadržaj klora može oštetiti oštricu i dršku. Nije preporučljivo prati nož u perilici posuđa! • Materijal oštrice - nehrđajući čelik U420J2 (Nippon Koshuha) • Materijal drške - kaučukovo drvo • Tvrdoća - 56 HRC • Ukupna duljina - 33,9 cm • Duljina oštrice - 21 cm • Širina oštrice - 3 cm • Debljina oštrice - cca. 2 mm • Dizajn oštrice - jednostrani • Težina - cca. 0,67 g.
Satake
A2B61769

Posebne reference

ean13
4956617801645

No customer reviews for the moment.

16 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.